GENNEP – Heeft het Amsterdamse Pharmafilter US de tanden stuk gebeten op Flamingo’s, of is het de Noord-Limburgse koploper in de Topdivisie die zich (bijna) verslikte in de overijverige nummer acht? In sporthal Pica Mare maakte de koploper overuren tegen de Amsterdamse dames, maar zij hield wel de volle winst (drie punten) in eigen huis.

De lange rally om het eerste wedstrijdpunt was veel belovend. Bij 9-10 in de eerste set bleek dat de gasten Flamingo’s geen walk over gunden. De set eindigde na een zinderend slot met setpoints voor beide teams in een 27-25 overwinning voor de Roze Vogols. US putte moed uit de strijd en bleef in de tweede set lang de leidende partij. De gasten namen een 14-18 voorsprongh en zagen ook bij 20-22 voldoende perspectief. De in foute services (wel vijftien in vier set) grossierende Gennepsen toonden veerkracht en trokken met 28-26 aan het langste eind.
In de derde set leek het Amsterdamse verzet spoedig gebroken. US knokte zich terug. Amsterdamse set- en Gennepse matchpoints volgden elkaar op. Bij 28-27 raakte Flamingo’s het spoor bijster en trok US met 28-30 aan het langste eind.
Puntverlies dreigde voor de koploper, die in de vierde set zo nu en dan weer vleugjes spel zoals het een waardig koploper betaamt liet zien. De contrasten met de missers waren groot, totdat Anke Sonnemans bij 18-17 aan serve kwam. De Americaanse serveerde knap de wedstrijd uit, en US Amsterdam gaf zich met 25-17 gewonnen.

Flamingo’s kwam met de schrik vrij. “’t Kwam echt uit de tenen”, aldus captain Steffie Janshen. Coach Jazek Ziemba vertelde de vorm, teamspirit en de schwung te missen. “Maar als je ook slechte wedstrijden wint ben je straks toch de terechte kampioen.” Lichtpunt vond Ziemba de momenten waarin zijn ploeg de eerste twee sets naar zich toe trok.

(Bron Jos Gröniger, perschef Flamingo’s Dames 1)