ASSEN – Promovendus Sudosa-Desto heeft het de koploper in de Topdivisie knap lastig gemaakt. Het Gennepse Flamingo’s moest in de Drentse hoofdstad Assen alle zeilen bijzetten om geen averij op te lopen. Weliswaar keek Flamingo’s in sporthal De Timp voor het eerst deze competitie tegen een 1-0 achterstand aan, maar met een forse krachtinspanning werd die in een 1-3 overwinning omgebogen, en keerden de Roze Vogols met een driepunter op zak terug naar Gennep.

De dames van trainer Jacek Ziemba wisten dat Sudusa-Desto in eigen huis meer hoog geklasseerde ploegen punten hadden afgesnoept, en waren gewaarschuwd. Tot de 10-17 voorsprong leek Flamingo’s op haar hoede maar desondanks sloeg de onzekerheid toe. De Assense dames slopen dichterbij en namen via 19-21 zelfs een 22-21 voorsprong. Waar de Roze Vogols doorgaans op zulke momenten orde op zaken stellen, bleven zij ditmaal het antwoord schuldig. Sudosa-Desto profiteerde en pakte de eerste set met 25-23.
Ook in de tweede set stelden de Assense dames de koploper zwaar op de proef. Na een 5-9 voorsprong gaven de Gennepsen steeds meer terrein prijs. De thuisclub kwam terug en nam een 12-11 voorsprong. Het herstel kwam uit Flamingo’s’ tenen. Bij 16-20 was het Assense verzet gebroken en met 18-25 trok Flamingo’s de stand gelijk.
Sudosa-Desto bezorgde de koploper in de derde set angstmomenten. De Assense ploeg liep uit naar 15-10 waarna Flamingo’s de achtervolging inzette. Een blessure van Lynn Blenckers (zij verstapte zich) deed de Gennepse harten overslaan. Coach Ziemba paste echter geen wissel toe en forceerde een kleine blessurepauze. Als een boxer die tweemaal acht tellen krijgt, krabbelde Flamingo’s overeind. De thuisclub was teruggekomen tot 18-18 toen de Roze Vogols orde op zeken stelden. In rap tempo liep de koploper uit naar 21-25.
Een meer gedreven Flamingo’s liep in de openingsfase weg van de tegenstander. Gaandeweg leek de vlam bij Sudosa-Destion te doven, maar de Flamingo’s stookte het vuur weer op. Toch pakte de koploper de set met 22-25 en schudde het de lastige tegenstander van zich af.
Trainer Jacek Ziemba was tevreden met het resultaat, over de wijze waarop dat tot stand kwam was hij minder te spreken. “We speelden niet goed en te wisselvallig. Het was een zware bevalling, zo worden vaak de mooiste kindjes geboren.  Bovendien vind ik dat Sudosa-Desto een goede ploeg heeft, die beneden haar stand leeft.”