APELDOORN – Flamingo’s Dames houdt de regie in de triomftocht richting de Eredivisie in eigen hand. De koploopster in de Topdivisie nam zaterdagnamiddag de voorlaatste hindernis door in het imposante Apeldoornse Omnisportcentrum Dynamo te verslaan. De speelsters van trainer ZiembaDSC_1817 stonden in de vierde opeenvolgende wedstrijd geen set af en wonnen met 3-0.  De voorsprong op achtervolger Apollo 8 blijft met nog twee duels voor de boeg vijf punten. Zaterdag kan in thuishal Pica Mare het kampioenschap behaald worden als tegen Sudosa-Desto tenminste twee sets gewonnen worden.

Al voor aanvang van het duel in Apeldoorn wisten de Roze Vogols dat de champagne koud kon blijven staan. Concurrent Apollo 8 klopte degradatiekandidaat Sliedrecht Sport 2 met 3-0 en legde de druk bij de koploper, die zeer geconcentreerd begon.
Trainer Jacek Ziemba zag zijn speelsters uit de startblokken schieten en een 6-17 voorsprong nemen. En sterke Apeldoornse servicebeurt en een reeks Gennepse fouten brachten de spanning terug tot 15-18. Flamingo’s kwam struikelend overeind en won de eerste set met 22-25. In een boeiend gevecht wisten de Roze Vogols ook de tweede set (16-25) te winnen.
Dynamo leek te pijlen te richten op de derde set en nam een 9-5 voorsprong. Vastberaden vocht Flamingo’s zich terug tot 10-10. De Apeldoornse dames waren gezien en waren alleen bij machte het verschil niet te ver te laten oplopen. De set ging met 19-25 naar Flamingo’s.
De 3-0 overwinning werd door de ploeg en de ruim 50 meegereisde supporters uitbundig gevierd. Zonder het hardop uit te spreken wist iedereen het zeker: het kan en mag nu niet meer fout gaan.

Trainer Jacek Ziemba glunderde na afloop. “Dit is een prima resultaat. Als je hier met deze cijfers kunt winnen, ben je een waardig kampioen.”

Zaterdag kan Flamingo’s voor eigen publiek  een nieuwe mijlpaal in de 60-jarige historie bereiken. Tegen Sudosa-Desto, dat knokt tegen degradatie, aan twee gewonnen sets genoeg om de al koud staande champagne te kunnen ontkurken.