GENNEP – De dames van Flamingo’s hebben zich geschaard onder de laatste acht ploegen van het bekertoernooi. In een afgeladen thuishaven Pica Mare werd eredivisionist Peelpush met een duidelijke 3-1 verslagen. Een plaats in de Final Four lonkt, maar de titel in de topdivisie blijft het hoofddoel.

Trainer Jacek Ziemba had zijn dames vooraf opgedragen vooral te genieten. De coach zag de confrontatie met de Meijelse ploeg als oefenpot voor de herstart van de competitie, zaterdag in Assen. De Roze Vogols kregen rond kerstmis twee weken rust. “Als we vandaag hadden moeten winnen, was dat niet het geval geweest”, aldus Ziemba.
Het weerzien met de club waarvoor zij jaren speelden deed de Gennepse routiniers Shannon Gerhardt, Steffie Janshen cs. toch meer dan zij vooraf verwachtten. De ontspannenheid waarmee de Roze Vogols, doorgaans een tegenslag verwerken was minder vaak te zien.

Na een tot 3-3 gelijkopgaande strijd maakte een servicebeurt van Nynke Rovers het verschil. De kloof van zeven punten werd door de jonge Meijelse dames niet meer gedicht. Met 25-17 nam Flamingo’s een voorsprong.
Servicedruk aan Peelpush-zijde leverde de hekkensluiter uit de Eredivisie een 11-18 voorsprong op. Langzaam kroop Flamingo’s dichterbij. Verder dan 20-21 kwam de Topdivisionist, die vier setpoints overleefde niet. Een foute service van de Gennepse Steffie Janshen besliste de worsteling in Meijels voordeel (23-25).
In de derde set krijg Peelpush geen kansen. Nadat Flamingo’s bij 4-3 weer aan de leiding kwam, stoomde de ploeg door tot 25-13. In het kat en muisspel dat de vierde set was hield Peelpush de race tot 16-16 vol.  Met een sterkte eindsprint (25-17) maakte Flamingo’s een eind aan de Limburgse bekerontmoeting.
In de kwartfinale is de nummer 7 uit de Eredivisie Taurus (Houten) de tegenstander. In een dubbele confrontatie (27 januari en 3 februari) is een plek in de Final Four de inzet.

(Bron: Jos Gröniger, perschef Flamingo’s Dames 1)