GENNEP – De volleybaldames van Flamingo’s uit Gennep blijven vriend en vijand verbazen. De soevereine koploper uit de Topdivisie plaatste zich woensdagavond bijna moeiteloos voor de halve finales van het Nederlandse bekertoernooi. Kind van de rekening werd Oskam Taurus uit Houten dat voor de tweede keer in acht dagen tijd met 3-0 verslagen werd. Geplaatst voor de Final Four (zaterdag 20 en zondag 21 februari) vragen de dames van trainer Ziemba zich af hoe groot de kracht van het team werkelijk is.
Flamingo’s, dat dit seizoen met de komst van Steffie Janshen, Anke Sonnemans, Ilse van Bommel en Lynn Blenckers een kwaliteitsinjectie kreeg , richt zich op het kampioenschap in de Topdivisie en de promotie naar de Eredivisie. Nadat de dames van trainer Ziemba hun kans roken in het bekeravontuur werd een plaats in de Final Four een serieus extra doel.
Begin januari rekenden de Roze Vogols in de achtste finales af met provinciegenoot Peelpush (3-1 winst). In de dubbele kwartfinale was eredivisionist Oskam Taurus de volgende horde. In Houten gleed Flamingo’s als een atleet over die horde en met verbijsterend sterk spel werd Taurus met 3-0 verslagen.
Wie dacht dat voor de return in Gennep nog niets beslist wast, kwam in sporthal Pica Mare bedrogen uit. Flamingo’s wilde niets aan het toeval overlaten en gaf Taurus in de eerste set geen kans enige hoop te koesteren. Met libero Ireen Koenen als grote uitblinker zette Flamingo’s een stap richting Final Four. De Gennepse libero was het eindpunt van de Houtense aanvallen en tegelijkertijd de inleidingen voor het gros van de tegenstoten. Dat leidde tot prachtige lange rally’s die in de eerste set vaak door Flamingo’s gewonnen werd. De 25-17 voor Flamingo’s was dan ook volkomen terecht.
Taurus vocht vervolgens voor zijn laatste kans want verlies in de tweede set betekende immers het Houtense exit in het bekertoernooi. Lang ging de strijd gelijk op maar tegen het einde van de set gaf de ervaring aan Gennepse zijde de doorslag: 26-24.
De vreugde in het Gennepse kamp was enorm. Voor het eerst in de clubhistorie plaatste Flamingo’s zich voor de Final Four, en dat werd gevierd.
De derde set was een formaliteit geworden. Ook in deze set liet Flamingo’s zien de zaken binnen de lijnen zeer serieus te nemen. Met 25-17 werd de set en daarmee ook de wedstrijd beslist.
Flamingo’s kon zich gaan opmaken voor de Final Four in Almere. Eerst weer er tot in de late uurtjes gefeest in Gennep als warming up voor het carnaval. Na de dolle dagen is de Final Four een volgend hoogtepunt in een glorieus seizoen. Op 20 februari is de niummer 3 uit de Eredivisie Set Up’65 uit Ootmarsum de opponent.

(Bron: Jos Gröniger, perschef Flamingo’s Dames 1)