IMG_6062

GENNEP – Koploper Flamingo’s heeft tegen Krekkers, de hekkensluiter in de Topdivisie, geen fout gemaakt.  De Gennepse Roze Vogols maakten in drie sets korte metten met de pover spelende gasten uit Mariaparochie.

Zo de bezoekers in sporthaI Pica Mare de illusie hadden te knokken voor lijfsbehoud, werd die door Flamingo’s snel  de kop ingedrukt. In rap tempo liep Flamingo’s uit naar een 10-2 voorsprong.  Een setwinst in recordtempo gloorde, maar de Tukkers die voornamelijk scoorden uit fouten van de Roze Vogols kregen de gelegenheid de score een draaglijk aanzien te geven. Met 25-15 trok flamingo’s de set naar zich toe.
In de tweede set liep Flamingo’s gestaag uit. Met Ilse van Bommel als invalster en met een sterke servicereeks van Steffie Janshen gunden de Gennepsen Krekkers maar twee handen vol punten; 25-10.
Ook in de derde set kende Flamingo’s geen mededogen met de slechtste tegenstander van dit seizoen. Krekkers, dat over drie sets amper tien punten zelf scoorde, werd met 25-15 geklopt.|
Na de 3-0 overwinning richten de Roze Vogols zich op de wedstrijd van zaterdag. In Apeldoorn is dan Dynamo de tegenstander. Trainer Ziemba acht het duel in het Omnisportcentrum belangrijk als de wedstrijd tegen Krekkers. “Weten we in Apeldoorn te winnen, dan kunnen we het kampioenschap niet meer mislopen”, aldus de coach die niet rekent op een misstap van concurrent Apollo 8.