Roze Vogols tonen karakter

SLIEDRECHT – Het bekeravontuur is voor de dames van Flynth Flamingo’s Activia van korte duur geweest. Het samenwerkingsteam van Flamingo’s en Activia is zaterdagavond in de 1/8 finale van de Nederlandse volleybalbeker gesneuveld tegen Sliedrecht Sport. De koploper in de Eredivisie die de promovendus tien dageneerder nog met 3-0 de oren waste, moest ditmaal veel dieper gaan voor de overwinning. Met een 3-1 nederlaag verlieten de Roze Vogols met opgeheven hoofd het toernooi.

Voor de Roze Vogols, die in de editie van 2015-2016 ondanks de uitschakeling in de halve eindstrijd nog de smaakmaker in de FinalFour waren, ligt er geen plaats bij de laatste vier in het verschiet. Overleving in het bekertoernooi was op voorhand geen sinecure omdat het lot Flynth Flamingo’s Activia koppelde aan Sliedrecht sport.
De Zuid Hollandse koploper in de Eredivisie, onlangs in het competitietreffen nog een maatje te groot bleek, had zaterdagavond de handen vol aan de ploeg van trainer Jacek Ziemba. In een sfeervolle sporthal De Stoep deed Flynth Flamingo’s Activia zichzelf in de eerste set schromelijk tekort. Het samenwerkingsteam doorstond de openingsfase met moeite, en krabbelde zelfverzekerd overeind. De eerste setwinst lag met 18-23 voor het grijpen maar daar dacht Sliedrecht anders over. De thuisclub vocht terug, overleefde enkele setpoints en sloeg met 27-25 hard toe.
In de tweede set keken de Roze Vogols steeds tegen een achterstand aan. Sliedrecht Sport pakte de set met 25-22.
Flynth Flamingo’s Activia streed in de derde set voor de laatste kans. Uitblinkster Shannon Gerhardt nam haar teamgenoten op sleeptouw tegen de ploeg waarmee de Gennepse grote successen boekte. Een ruime voorsprong werd prijsgegeven maar om een 24-22 matchpoint toonden de dames van trainer Ziemba veerkracht. Met 24-26 werd de achterstand verkleind tot 2-1.
De Roze Vogols geloofden in een vijfde set en hielden Sliedrecht steeds in het vizier. Ook bijhet bereiken van de ‘big points’ was de koploopster uit de Eredivisie allerminst zeker van de winst. Met 25-18 ging Flynth Flamingo’s Activia strijdend ten onder.
“Het ging vandaag heel anders dan anderhalve week geleden. We hebben het Sliedrecht nu heel moeilijk gemaakt. Ik ben tevreden met het spel. Er stond vandaag een team dat bereid was om te vechten.”