tumblr_static_james_s_flamingo_mating_ritual
SNEEK – Puntloos en toch met voldoening van het veld stappen? De speelsters van Flynth Flamingo’s Activia hebben woensdagavond laten zien dat het mogelijk is. De Roze Vogols leden op bezoek bij landskampioen VC Sneek een 3-1 nederlaag maar lieten weer een vleugje van de vorm zien, waarmee zij de sterke seizoenstart maakten.
Het vertoonde spel gaf de burger weer wat zelfvertrouwen, en dat is wat het samenwerkingsteam van Het Gennepse Flamingo’s en Activia uit Sint Anthonis de laatste wedstrijden miste.
Toch was de start in de Sneker Sporthal weinig hoopgevend. De Sneekse aanval vond gaten in het veld van Flynth Flamingo’s Activia, dat passend en blokkerend tekort schoot. Sneek liep uit naar een 10-4 en 19-13 voorsprong. De dames van trainer Ziemba dichtten de kloven maar steeds kon Sneek weer uitlopen. De 25-19 bood vooralsnog weinig perspectief.
In de tweede set behield Flynth Flamingo’s Activia de vroeg genomen voorsprong. Sneek kwam nog terug maar met 23-25 was de set voor de Roze Vogols, die de stand gelijktrokken: 1-1.
In de derde set ging het lang gelijk op. De Flynth Flamingo’s Activia hield de Friezinnen lang bij maar bij 18-18 brak het verzet. De landskampioen pakte de setwinst eenvoudig met 25-19.
Met een 12-5 en 16-11 voorsprong was Sneek op weg de strijd in vier sets te beslissen. Flamingo’s Activia knokte -ondanks de door trainer Jacek Ziemba en zijn speelsters bestreden arbitrale beslissingen- terug. In een zinderend slot trok de Friese thuisploeg met 26-24 aan het langste eind.
Door de 3-1 nederlaag zag Flynth Flamingo’s Activia de kloof met nummer vier Eurosped TVT tot vier punten groeien. Het vertoonde spel gaf daarentegen hoop. “Het is jammer dat we het niet af konden maken in de vierde set. Ik vind dat we vanavond wel een punt verdiend hebben”, aldus trainer Ziemba.