GENNEP – De eerste van twee Limburgse derby’s in de reguliere competitie van het Eredivisie volleybal is verdiend gewonnen door Flynth Flamingo’s Activia. Het samenwerkingsteam uit Gennep en het Brabantse Sint Anthonis wees het jonge Peelpush met een duidelijke 3-0 terug. In een opnieuw volle sporthal Pica Mare boekten de speelsters van trainer Jacek Ziemba alweer de zesde competitieoverwinning.

Na zeven speelronden bezetten de Roze Vogols de derde plaats in de Eredivisie. Achter titelkandidaten Sliedrecht Sport en Set Up ’65 en vóór landskampioen VC Sneek en beker- en supercupwinnaar Eurosped TVT lijkt Flynth Flamingo’s Activia een onwennige nieuwkomer. De tegenstanders en vaste volgers van de promovendus weten beter. De kampioen uit de Topdivisie hoeft voor geen enkele tegenstander bang te zijn.

Na de nederlaag tegen Set Up’65 (3-1) en de gewonnen vijfsetters (Oskam Taurus en Coolen Alterno) was de behoefte aan een zuivere driepunter groot. In de derde thuiswedstrijd van de competitie moest laagvlieger Peelpush uit Meijel eraan geloven. De Roze Vogols wisten dat de kloof met koploper Set Up’65 gedicht kon worden omdat de Ootmarsumse dames zaterdagmiddag met 0-3 verloren van Eurosped TVT.
Het jonge team van trainer Johan Leenders en coach Peter Verstappen werd in de eerste twee sets in no time op een onoverbrugbare achterstand gezet. Via 10-3 werd de eerste set met 25-18 een prooi voor Flamingo’s Activia. De tweede set werd na 13-3 en 17-7  met 25-19 binnen gehaald.
Het goede spel uit de eerste sets maakte de thuisploeg gemakzuchtig in de derde. Het dappere Peelpush vocht voor de laatste kans en nam brutaal de leiding. De voorsprong (1-4, 14-17, 17-20 en 20-22) werd uiteindelijk door het geroutineerde Flynth Flamingo’s Activia omgebogen door een sterke servicebeurt van Nynke Rovers. Met een fraaie smash sloeg Shannon Gerhardt de laatste Meijelse hoop aan diggelen: 25-23.
Trainer Ziemba zag zijn gedreven ploeg een goede overwinning behalen. “We hebben in de eerste twee sets sterk gespeeld. Daardoor werden we in de derde set nonchalant”, aldus de tevreden trainer.
Met vier wedstrijden in twee weken breken drukke tijden aan. Woensdag treden de Roze Vogols in Sliedrecht tegen de koploper aan. Het uitduel -tegen ploeg die op zaterdag 26 november ook in de 1/8-Finale van het bekertoernooi de opponent is- begint om 19.30 uur. Op zondag 20 november treedt Flynth Flamingo’s Activia om 14.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis aan tegen Talentteam Papendal.

__________________________________________________________________________________________________
Bron: Jos Gröniger, PR-commissie Flynth Flamingo’s Activia / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Tel. 06-4805738. Zie ook Facebook Flynth Flamingo’s Activia Dames, Twitter@FlamingoActivia en www.flamingos-actvia.nl.
2016-11-13_12-55-55