Roze Vogols vaster in top Eredivisie

APELDOORN – De prestaties van het samenwerkingsteam Flynth Flamingo’s Activia Dames nemen steeds vastere vormen aan.  Zaterdagavond wist de uitstekend debuterende Eredivisionist opnieuw een wedstrijd te winnen. In een vijfsetter werd het Apeldoornse Coolen Alterno verslagen (20-25, 25-23,25-22, 15-25 en 12-15). Het was de vijfde overwinning in zes competitie voor de Roze Vogols die de voorlopig een plaats in de top drie bemachtigd hebben.

En daarmee acclimatiseert de ploeg van trainer Jacek Ziemba goed op het hoogste volleybalniveau in Nederland. Want hoewel het spel van Flynth Flamingo’s Activia nog wisselvallig is, is het mentaal en fysiek sterk team tot dusver door geen enkele ploeg overklast.

Ook tegen Coolen Alterno waren de Roze Vogols overwegend de bovenliggende ploeg. Het team dat startte met Lynn Blenckers, Esther Cramer, Shannon Gerhardt, Steffie Janshen, Ireen Koenen en Brechtje Kraaijvanger nam na een gelijkopgaand begin afstand. Bij 13-21 leek de eerste set binnen maar onzekerheden hielpen de Apeldoornse dames in het zadel. De thuisclub kwam terug tot 19-21 waarna Flamingo’s Activia met 20-25 orde op zaken stelde.
In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Coolen Alterno liep uit naar een ruime 10-4 voorsprong. De Roze Vogols vochten terug tot 11-11 maar opnieuw liep Alterno weg. Bij 23-19 kwam het team van Ziemba terug tot 23-22 en 24-23 maar de thuisclub eiste de set met 25-23 voor zich op.
Op in de derde set hing Flynth Flamingo’s Activia steeds aan het elastiek. Achterstanden werden verkleind maar nooit omgebogen in een voorsprong. Met 25-22 maakte Coolen Alterno het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis een punt afhandig.
In de vierde set was Flynth Flamingo’s Activia met de in de tweede set gewisselde captain Steffie Janshen (Veerle van de Heuvel verving haar) weer binnen de lijnen belust op revanche. De routine en de smashes van de vlot scorende Brechtje Kraaijvanger maakten het ruime verschil: 15-25.
In de jacht op de overwinning hielden de zo nu en dan slordige Roze Vogols de tegenstander in de race. Vanaf 10-10 trok Flynth Flamingo’s Activia de winst naar zich toe.  Met een smash in het achterveld bepaalde Kraaijvanger de eindstand op 12-15.

Flynth Flamingo’s Activia behaalde een belangrijke overwinning en tankte zelfvertrouwen voor de Limburgse derby tegen het Meijelse Peelpush dat zaterdag naar sporthal Pica Mare in Gennep komt.

__________________________________________________________________________________________________
Bron: Jos Gröniger, PR-commissie Flynth Flamingo’s Activia / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Tel. 06-4805738. Zie ook Facebook Flynth Flamingo’s Activia Dames, Twitter@FlamingoActivia en www.flamingos-actvia.nl.

coolen-alterno