Debutant gunt Oskam Taurus eerste punt

HOUTEN – Eredivisionist Flynth Flamingo’s Activia is in Houten met de schrik vrij gekomen. De op het hoogste plan debuterende volleybalsters uit Gennep, Sint Anthonis en omgeving hadden tegen het puntloze Oskam Taurus een vijsetter nodig om als winnaar uit de strijd te komen. De ploeg van trainer Jacek Ziemba boog een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning.

De nummer drie uit de Eredivisie maakte van begin af aan geen sterke indruk. De bravoure waarmee Flamingo’s Activia de tegenstanders in de eerste wedstrijden bestreed hoorde niet tot de bagage voor de wedstrijd in Houten.

Na een aarzelend begin waren de Roze Vogols toch op weg naar de eerste setwinst. Bij 18-22 en 19-23 had het karwei afgemaakt moeten worden maar tot zijn afgrijzen zag Ziemba zijn speelsters plotseling weer fouten aan de lopende band maken. De thuisclub profiteerde dankbaar en haalde de eerste set met 25-23 binnen. Toen Oskam Taurus ook de tweede set (25-22) won en het eerste competitiepunt binnenhaalde stond Flynth Flamingo’s Activia voor de loodzware klus de een vijfde set uit het vuur te slepen.
Met 22-25 brachten de Roze Vogols de spanning terug tot 2-1. De meeste overtuigende setwinst (17-25) bracht beide teams in balans. De beslissende vijfde set ging tot 9-9 gelijk op. Flynth Flamingo’s Activia deed wat het aan haar stand verplicht was, en trok met 13-15 aan het langste eind.
Een vreugdedansje voor de trouw meegereisde supporters kon er af, maar tijdens de cooling down stonden de gezichten op onweer. Ook bij trainer Ziemba, die zijn ploeg gebrek aan overtuiging verweet. “Laat dit een waarschuwing voor ons zijn”, was zijn korte commentaar.

Zaterdag speelt Flynth Flamingo’s Activia uit tegen Coolen Alterno in Apeldoorn. Tegen de nummer 7 zal uit een ander vaatje getapt moeten worden om niet nieuw puntverlies op te lopen.

_______________________________________________________________
Bron: Jos Gröniger, PR Flynth Flamingo’s Activia / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Tel. 06-4805738.