OOTMARSUM – Eredivisionist Flynth Flamingo’s Activia heeft haar eerste competitienederlaag geleden. Op bezoek bij het eveneens ongeslagen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum gingen de Roze Vogols zaterdagavond met 3-1 onderuit.

Negen punten uit drie wedstrijden, het leek te mooi om waar te zijn. Dat een nieuwe driepunter tegen Set Up’65 een loodzware opgave zou zijn, was vooraf bekend. Wie de wedstrijd in de sfeervolle sporthal De Schalm gezien heeft, kan beamen dat er zaterdagavond meer ingezeten had dan de 3-1 nederlaag die nu geleden werd.
De meegereisde luidruchtige supporters zagen dat Flynth Flamingo’s Activia aanvankelijk problemen had met de en stop en passing. Toch hielden de dames van trainer Ziemba de thuisploeg scorend goed bij. De promovendus had nam aan het einde van de set de leiding maar moest de winst met 25-23 aan Set Up’65 laten. In de tweede set herstelde Flynth Flamingo’s Activia de achterstand door het 23-25 te winnen.
Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis kreeg de Ootmarsumse topploeg in de derde set op de knieën. Bij 21-23 en zelfs 22-24 lag de setwinst voor het grijpen. Set Up’65 vocht terug en eiste de winning met 26-24 op.
De klap kwam Flamingo’s Activia niet meer te boven. Set Up’65 sloeg in rap tempo een niet meer de overwinnen kloof. Via 9-3 en 17-11 werd het 25-18 in Ootmarsums voordeel.
Trainer Ziemba vertelde niet ontevreden te zijn met het vertoonde spel. “We hebben het goed gedaan. Het onderlinge verschil is nog maar klein. Maar we balen van het verlies van de derde set.”

Flynth Flamingo’s Activia is de ongeslagen status kwijt, en kan zondag in Houten laten zien dat de nederlaag tegen Set Up’65 verwerkt is. De duel tegen Oskam Taurus begint om 16.00 uur.

__________________________________________________________________________________________________
Bron: Jos Gröniger, PR Flynth Flamingo’s Activia / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Tel. 06-4805738.