SINT ANTHONIS / GENNEP – Ook in de derde competitiewedstrijd zijn de dames van Flynth Flamingo’s Activia ongeslagen gebleven. In een met 500 toeschouwers bomvolle Activiahal in Sint Anthonis wees de ploeg van trainer Jacek Ziemba Regio Zwolle Volleybal met 3-1 terug. Anders dan de uitslag doet vermoeden, hadden de Roze Vogols moeite met de Overijsselse bezoeksters.

Want Flynth Flamingo’s Activia speelde in het Noord Brabantse Sint Anthonis niet de beste wedstrijd en keek in twee van de vier sets tegen een aanzienlijke achterstand aan. Met een wonderbaarlijke veerkracht wist de thuisploeg die steeds om te buigen.
In de sfeervolle Activiahal gedijden de bezoeksters het beste. De speelsters van Redbad Strikwerda zetten de debuterende koploper snel op een 0-5 achterstand. Het eerste tegenpunt werd gescoord door Rachel Feron, die kort daarvoor de ongelukkig gebotste Esther Cramer had vervangen.
Flynth Flamingo’s Activia wist de Zwolse dames via 8-8 en 10-13 te achterhalen en liep vanaf het 20e punt uit naar 25-21. In de tweede set trokken beide ploegen tot 19-17 gelijk op. Met 25-18 namen de Roze Vogols een 2-0 voorsprong.
Regio Zwolle Volleybal was in de derde set de bovenliggende partij. De thuisclub slaagde er niet in de achterstand in te lopen en verloor met 21-25.
Zwolle rook bloed en pakte een 7-13 voorsprong in de vierde set. De Roze Vogols knokten zich terug. Via 15-15 naderde Flynth Flamingo’s Activia de big points als eerste en stoomde door naar 25-22.
De 3-1 overwinning werd uitbundig gevierd, al beseften de speelsters dat de wijze waarop de overwinning tot stand kwam niet groots was.
Trainer Jacek Ziemba weet het haperende spel in de derde en vierde set aan het zelfvertrouwen. “We hebben in de laatste twee sets te weinig lef getoond.” Toch zag de Poolse trainer een lichtpunt: “We hebben veerkracht getoond. We konden vorig seizoen in de Topdivisie wedstrijden doen kantelen. Dat het ons in de Eredivisie nu ook lukt is een enorm pluspunt!” Zaterdag wacht de verrassende koploper de eerste krachtmeting. In Ootmarsum is titelkandidaat Springendal Set Up’65 de tegenstander. De wedstrijd in sporthal De Schalm begint om 19.30 uur.

Bron: Jos Gröniger, PR-commissie Flynth Flamingo’s Activia Dames / Stichting FAST. Voor meer informatie bel 06-48085738.

Bron : Foto Tunnis.nl