img_0247GENNEP – De successtory van Flynth Flamingo’s Activia duurt voort. De Gennepse debutant in de Eredivisie van het damesvolleybal wist na bekerhouder Eurosped TVT ook landskampioen VC Sneek te verslaan. In een afgeladen sporthal Pica Mare kregen de Friese dames, die zowat drie uur onderweg waren naar Gennep binnen vijf kwartier een 3-0 overwinning aan de broek.  Met de setstanden 25-11, 25-23 en 25-18 werd de kampioen naar huis gestuurd.
De Roze Vogols toonden vanaf de eerste balwisseling geen enkel ontzag voor Sneek. Met hoge servicedruk werden de Friezinnen snel op een grote achterstand gezet. Na een 5-0 voorsprong liet de ploeg van trainer Ziemba de touwtjes even vieren maar kleiner dan twee punten (7-5) verwerd het gat nooit. Met 25-11 nam het publiek een voorschot op een onvergetelijke avond.
In de tweede set ging de strijd lang gelijk op. Slordigheidjes aan Gennepse zijde leek Sneek de setwinst te bezorgen maar via doordringende worden in de time out schudde trainer Jacek Ziemba de ploeg op tijd wakker. Met 25-23 nam Flynth Flamingo’s Activia een 2-0 voorsprong.
In de sfeervolle arena bespeurden de toeschouwers dat een sensatie zich aankondigde. In een sneltreinvaart denderde het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis voort. Met een van haar machtige opslagen serveerde Lynn Blenckers de ongelijke strijd bij 25-18 uit.
Trainer Jacek Ziemba was niet verrast door de eenvoudige overwinning. “We wisten precies hoe de tegenstander speelde en de meiden hebben het plan goed uitgevoerd. Mensen vragen waar dit naar leidt maar daar kan ik nu niets over zeggen. Tegenstanders gaan zich op ons instellen, en het is aan ons hoe we daar mee omgaan.”
Nadat de laatste handtekeningenjagers tevredengesteld waren keek middenaanvalster Joska Fransen met een glimlach terug op de eerste competitiewedstrijd voor het Gennepse publiek. “Dit is prachtig. Zo goed spelen voor zoveel publiek, dat is geweldig.”
Ook captain Steffie Janshen genoot zichtbaar. “Wat hebben we goed gespeeld. Dit komt in de buurt van de uitwedstrijd in het achtstebekerfinale tegen Taurus. En als je dan het publiek hoort, dat maakt je nog sterker.”
Woensdag kan Flynth Flamingo’s Activia opnieuw aan de bak in een thuiswein strijd. Het treffen tegen Regio Zwolle Volleybal wordt gespeeld in de Activiahal in Sint Anthonis. In deze vorm kan de promovendus ook in het Noord Brabantse aan klantenbinding doen.
De wedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal begint woensdagavond 19 oktober om 20.00 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.