Flynth Flamingo’s Activia maakt een bliksemstart in Eredivisie
ALMELO / GENNEP – Een kneep in elkaars armen hadden de speelsters van Flynth Flamingo’s Activia zondagmiddag tegen half zes niet nodig niet nodig. Kort nadat de bal tijdens de laatste rally door toedoen van een Eurospedspeelster buiten de lijnen stuitte, besefte de debutant in de Eredivisie volleybal dat de eerste overwinning een feit was. In een spannend duel werd de winnaar van de Nederlandse Super Cup met 1-3 verslagen.
En daarmee schreef het samenwerkingsteam van Flamingo’s en Activia geschiedenis. Het behalen van de eerste set en het eerste competitiepunt waren zondermeer mijlpalen maar de winst in de vierde set maakte de gebeurtenis onvergetelijk. De ruim 40 meegereisde supporters èn het team genoten er met volle teugen van.
De beelden van het duel om de Super Cup tussen bekerwinnaar Eurosped TVT en landskampioen VC Sneek waren door Flynth Flamingo’s Activia-trainer Jacek Ziemba geanalyseerd, waarna hij het strijdplan voor de openingswedstrijd uitstippelde.
Dat voorkwam niet dat de gespannen Roze Vogels de eerste set aan thuisclub Eurosped TVT moesten laten. De omslag kwam nadat de Almelose dames een 5-7 achterstand ombogen in een 10-7 voorsprong. Flynth Flamingo’s Activia hield Eurosped in het vizier maar het moest de set met 25-22 aan de Overijsselse ploeg laten.
In de tweede set gooide de promovendus alle schroom van zich af. In een mum van tijd liep de ploeg van trainer Ziemba weg naar een 2-12 voorsprong. De thuisclub kwam dichterbij maar met 23-25 was de set een prooi voor Flynth Flamingo’s Activia.
Ook in de derde set waren de Roze Vogols de bovenliggende partij. De score liep echter gelijkmatiger op. Met 23-25 nam Flynth Flamingo’s Activia een voorschoot op de volle winst.
Het eerste competitiepunt was binnen, maar de bezoekers liet blijken in een stunt te geloven. Bij 14-17 leek de koers gelopen maar Eurosped TVT kwam terug en nam de leiding (19-18). De debutant herstelde zich en stelde orde op zaken. Met 23-25 werd de 1-3 overwinning veiliggesteld.
Na de vreugde-explosie in het Gennepse en Sint Tunnisse kamp reageerde trainer Ziemba:  “De meiden hebben het tactisch plan perfect uitgevoerd. Ze hebben Eurosped niet in het spel laten komen. Deze overwinning is prachtig, en zorgt voor een geweldige opsteker voor de komende weken.”
Zaterdagavond treedt Flynth Flamingo’s Activia om 20.00 uur in sporthal Pica Mare aan tegen landskampioen VC Sneek. De overwinning van zondag is een mooie opsteker van dat duel.