‘We zijn klaar voor de competitie’

Met een 3-1 overwinning sloot de kersverse Eredivisionist Flynth Flamingo’s Activia Dames 1 zaterdagavond de oefencampagne af met een 3-1 overwinning op Jaraco As, dat in België op het hoogste volleybalplan debuteert. Een opsteker voor het team dat zondag de competitie start met een uitwedstrijd tegen Almelose bekerwinnaar Eurosped TVT, die afgelopen weekend de Nederlandse Super Cup veroverde door een 3-0 winst op landskampioen Sneek.

In een goed bezette sporthal Pica Mare bleek dat Jaraco As –op toernooien in de oefencampagne twee keer eerder tegenstander- de competitievorm genaderd is. De Belgische ploeg met voormalig Flamingo’s-speelster Daisy Xhoffleer in de gelederen was aanvankelijk de bovenliggende partij. De eerste set ging met 21-25 naar de bezoeksters. Flynth Flamingo’s Activia herstelde zich en won de tweede set met 25-19.  Het nerveuze samenwerkingsteam van Flamingo’s en Activia sleepte de winst in de derde set ternauwernood met 26-24 uit het vuur na een 19-24 achterstand. De derde set was weer een prooi voor de thuisploeg (25-23).
Trainer Jacek Ziemba beschouwde de overwinning als een leuke bijkomstigheid. “Maar het is geen graadmeter. Sommige speelsters stonden stijf van de zenuwen. Toen die verdwenen en we spelvreugde toonden, begon het te lopen”, aldus de coach die voldoende perspectief ziet voor de competitiestart. “We zijn er klaar voor”, klonk het overtuigd.

Flynth Flamingo’s Activia opent de competitie zondag 9 oktober in Almelo tegen Eurosped TVT. Het duel begint om 15.30 uur. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 15 oktober. Tegenstander is dan landskampioen VC Sneek. Aanvang 19.45 uur.

De wedstrijd in Pica Mare was ook in organisatorisch opzicht een testcase voor de Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Voor de werkgroep die de zaken als entertainment, zaal- en tribune-inrichting en promotie voor haar rekening neemt was de oefenwedstrijd een generale repetitie voor de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 15 oktober. De werkgroep keek tevreden terug, maar realiseerde zich dat er de komende week nog puntjes op i gezet kunnen worden.

Voor meer informatie zie flamingos-activia.nl en Facebook Flynth Flamingo’s Activia Dames.

 

Bron: Jos Gröniger, PR-commissie Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST).
Voor meer informatie bel 06-48085738.