Flamingo’s droomt van Final Four

GENNEP – Voor de volleybalsters van het Gennepse Flamingo’s is het kerstreces ditmaal enkele dagen korter. De koploper uit de Topdivisie komt al op woensdag 6 januari in actie. In het bekertoernooi stuiten de Roze Vogols dan op hekkensluiter in de Eredivisie, Peelpush uit Meijel.
Het Limburgse onderonsje betekent voor de Gennepse speelsters Shannon Gerhardt, Steffie Janshen, Lynn Blenckers en Anke Sonnemans een weerzien met de vereniging waarmee zij grote successen boekten.

Plaats en aanleiding voor sentimenten is er niet in  een ongetwijfeld volgepakte sporthal Pica Mare.  Weliswaar speelde het kwartet samen zo’n dikke vijftien jaar voor de ploeg uit Meijel, de binding met het huidige eerste damesteam is gering. “Nee, van het team dat naar Gennep komt kennen we alleen trainer Johan Leenders en libero Kim de Wild”, zegt de Vierlingsbeekse Lynn Blenckers. “We hebben in de aanloop naar het nieuwe seizoen nog enkele weken getraind met de huidige Peelpush-selectie”, maar dat was meer om de beslissing te nemen om terug naar Gennep te gaan”, zegt captain Steffie Janshen, die vier seizoenen in Meijel speelde, en goede herinneringen bewaart aan dat uitstapje. “Peelpush is een warme club, die draait op alleen maar hardwerkende vrijwilligers. Er zullen ongetwijfeld veel van hen naar Gennep komen.”
Over een favorietenrol laat de Gennepse routinier Shannon Gerhardt zich diplomatiek uit. “Peelpush staat onderaan in de Eredivisie en wij bovenaan in de Topdivisie, maar dat wil niks zeggen. Als zij een goede dag hebben, en wij een slechte, winnen zij. Dat betekent niet dat wij niks in de Eredivisie te zoeken hebben.” Steffie Janshen vult aan:  “Nee, deze match is geen graadmeter voor ons. Daar is pas sprake van als wij eind april bovenaan staan in de Topdivisie!”
De Roze Vogols richten hun pijlen dit seizoen op het kampioenschap in de Topdivisie, maar succes in het bekertoernooi is een leuk extraatje. Na winst op Peelpush is in de kwartfinale Taurus uit Houten de tegenstander. Mocht Flamingo’s de dubbele confrontatie overleven, dan plaatst het zich voor de halve finales van het bekertoernooi. “Een plek bij de Final Four is echt vet. Je speelt dan in Zwolle waar alle wedstrijden voor veel publiek gespeeld worden.  Ik heb daar met Peelpush drie keer gespeeld. Het zou mooi zijn als we daar met Flamingo’s staan”. Besluit Anke Sonnemans.