flamingo dynamoFlamingo’s Dames heeft het kerstreces bereikt met een goede maar zwaarbevochten overwinning op Dynamo Apeldoorn.  Hoewel de uitslag (3-0) anders doet vermoeden, moesten de Roze Vogols diep gaan om de driepunter op hun conto te schrijven.  Door de overwinning handhaafden de Gennepsen zich aan de kop van de Topdivisie waar Apollo 8 op het vinkentouw zit.

Juist de ploeg uit Borne zorgde voor de enige ‘onvoldoende’ op het Gennepse kerstrapport. Op 17  leed Flamingo’s in Bornese heksenketel een 3-2 nederlaag. Uit de overige negen competitiewedstrijden behaalde Flamingo’s louter driepunters.

In een nog altijd tribuneloze sporthal Pica Mare gaf Dynamo de punten niet cadeau. In een zenuwslopend scoreverloop raakte het goed gestarte Flamingo’s de draad kwijt. Een 10-7 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon in een 11-15 achterstand. Trainer Jacek Ziemba zag zijn team terugknokken zoals dat ook bij een 20-23 en 25-26 achterstand het geval was. Met 28-26 eiste de thuisclub de eerste set op.

In de tweede set bouwde Flamingo’s een ruime marge op, die het niet meer prijsgaf. Met 25-20 werd Dynamo op een 2-0 achterstand gezet.  De bezoeksters profiteerden van een Gennepse inzinking en namen 3-7 en 13-15 voorsprong. Bij 22-23 leek de match in Gennep met tenminste één set verlengd te worden. De koploopsters verlangden te zeer daar het kerstreces en bogen opnieuw de achterstand om. Met 25-23 werd de 3-0 zege beklonken.

“We hebben deze wedstrijd op wilskracht gewonnen. In de tweede set waren we echt goed maar Dynamo maakte het ons lastig”, aldus Ziemba, die realiseerde dat zijn ploeg weer een belangrijke overwinning geboekt had.

(Bron Jos Gröniger, Perschef Flamingo’s Dames 1. Foto idem)

dynamo