Koppositie blijft behouden door deze overwinning.

Het Gennepse Flamingo’s heeft in Mariaparochie de koppositie in de Topdivisie van het damesvolleybal met verve verdedigd.  Tegen hekkensluiter Krekkers boekten de Roze Vogols een duidelijke 1-3 overwinning (11-25, 9-25, 26-24 en 19-25).

Trainer Jacek Ziemba hield passer – loper Shannon Gerhardt de hele wedstrijd aan de kant. Gerhardts positie werd overgenomen door Nynke Rovers. “Het team heeft de omzettingen goed opgepakt, en dat biedt mogelijkheden voor de toekomst”, aldus Ziemba, die zijn ploeg twee sets uitstekend zag spelen.

De eerste twee sets gingen met 11-25 en 9-25 naar Flamingo’s. In de derde set bood Krekkers meer tegenstand. Met 17-20 leek de 3-0 overwinning dichtbij. Het liep allemaal anders toen spelverdeelster Rachel Feron bij een aanval van Krekkers de bal ongelukkig tegen de zijkant van het hoofd kreeg. “Rachel ging even onderuit maar kon de set uitspelen. In de commotie verloren we de concentratie en de set met 26-24”, zegt de trainer. In de vierde set herpakte Flamingo’s zich en won met 25-19.

Zaterdag ontvangt Flamingo’s in de laatste wedstrijd van het jaar Dynamo Apeldoorn, dat door twee nederlagen op rij voorlopig afgehaakt is in de titelstrijd. Het duel in Pica Mare begint om 19.30 uur.

 

(Bron: Jos Gröniger, Perschef Flamingo’s Dames 1)

foto site flam