De Flamingo’s hadden even problemen om hun reis

De Flamingo’s hadden even problemen om hun reis naar Ootmarsum vlekkeloos te laten verlopen. Het busje kwam niet zomaar bij de Schalm aan, daarvoor moest de brandweer er eerst aan te pas komen om hen ‘uit de drek’ te trekken. Zie hiervoor het filmpje op Facebook van Flamingo’s dames 1.

Maar een koploper met veel ervaring in de ploeg laat zich natuurlijk niet door zo’n futiliteit van de wijs brengen. Toen de reis volbracht was ging de focus op de wedstrijd tegen  Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo. Er werd bij Set-Up in Ootmarsum gespeeld omdat in de thuishaven van DeVoKo vluchtelingen waren ondergebracht.

Coach Jazek Ziemba van Flamingo’s begon met Rachel Feron, Lynn Blenckers, Steffi Janshen, Shannon Gerhardt, Anke Sonnemans en Nynke Rovers. De beide libero’s Annefleur Peters en Ireen Koenen werden bij toerbeurt ingezet. Ilse van Bommel stond de meeste tijd alleen in het wisselvak. Een smalle selectie, voor de ploeg uit Gennep te hopen dat het blessurespook hun deurtje voorbij gaat.

Henk Goor van DeVoKo koos voor een beginopstelling met Manon Stevelink, Laura Behrens, Amke Blokhuis, Loes Hassink, Lotte Kuipers en Daphne Giesselink. Anouk Heemstra had dat andere shirt aan. In het wisselvak stonden nog Ellen Stevelink, Merle Roetenberg, Tippy Rolink en Lauri Heemstra.

DeVoKo was erop gebrand om de eerste punten in een ‘thuiswedstrijd’ te behalen, dat dit tegen de Flamingo’s, met meerdere ex- eredivisiespeelsters in de basis,  een hele opgave zou worden besefte iedereen zich zeer goed. Gretigheid en plezier, enthousiasme en vechtlust moesten eventuele speltechnische tekorten teniet doen.

Dat er meer nodig was om de gasten in verlegenheid te brengen bleek al snel in de eerste set.  Via Anke Sonnemans, een blokpunt van Steffi Janshen en een paar scores van Lynn Blenckers liet Flamingo’s zien dat ze de ‘modderparty’ vergeten waren. Loes Hassink en Daphne Giesselink konden wat terugdoen tot 4-6, maar vervolgens werd het verschil verdubbeld door een netfout en een technische fout. (4-8).

Daarna gingen Shannon Gerhardt en Nynke Rovers zich met de score bemoeien. Een aantal aces, Lotte Kuipers werd na een paar ketsers vervangen door Lauri Heemstra, en harde rake klappen vanaf de buitenkant maakten het verschil vlot nog groter. Flamingo’s liep uit naar 6-12, 7-15 en 10-20. Alleen libero Anouk Heemstra had de servepass onder controle, toen Flamingo’s dat eenmaal in de gaten had serveerden ze niet meer op haar. Amke Blokhuis scoorde nog 11-20 en blokkeerde de 12-23 tegen de vloer. Flamingo’s was een maatje te groot in deze set. Niet alleen letterlijk.

Team scores set 1:  Aanval 6/12, blok 2/3, aces 1/3, foutenlast 7/3.

DeVoKo begon vol energie aan de tweede set. Hen kon niets gebeuren, tegen een tegenstander als Flamingo’s rekenden ze nou niet meteen op puntenwinst. Als je onderin in de stand meedraait en tegen de koploper speelt is zoiets niet erg waarschijnlijk, maar zul je een kan om te stunten niet aan je voorbij laten gaan. Tot 14-14 in deze set hield DeVoKo uitzicht op in ieder geval een spannend slot van de set. Omdat Flamingo’s wel met een hele grote foutenlast speelde en DeVoKo bijna niets weggaf. Bij 14-14 had Flamingo’s acht keer voor DeVoKo gescoord en er drie voor terug gekregen.

Bij de thuisploeg zat het aanvallend niet lekker, ze misten power aan het net en kwamen een paar houwdegens tekort die erop in durfden te hakken. Loes Hassink scoorde twee keer, Laura Behrens pakte een puntje mee en Daphne Giesselink serveerde een prima ace. En daarmee was het tot 14-14 gedaan, terwijl de gasten elf keer zelf voor een eigen punt zorgden. Anke Sonnemans blokkerend en via de midaanval, Shannon Gerhardt en Steffi Janshen vanaf de buitenkant en Lynn Blenckers vanaf de opslaglijn zorgden voor de eigen punten.

Na 14-14 ging het snel de verkeerde kant op voor DeVoKo. Lynn Blenckers kwam in een hele productieve periode terecht (5 punten) Rachel Feron serveerde een paar aces en ook Nynke Rovers en Steffi Janshen pakten hun puntje mee. Bij DeVoKo kon alleen Amke Blokhuis na een lange rally nog de 16-19 binnenslaan. Dat was het laatste punt van DeVoKo in deze set. Flamingo’s vloog regelrecht naar de eindbestemming.

Team scores set 2:  Aanval 5/11, blok 0/3, aces 2/6, foutenlast 5/9.

DeVoKo begon met nog meer enthousiasme aan de derde set. De laatste kans om te doen wat ze zich hadden voorgenomen. Flamingo’s wenste de wedstrijd niet onnodig langer te laten duren dan noodzakelijk. Dat bleek wel, ze pakten meteen stevig door en kwamen via 1-3 op 2-6 en 5-10.  De foutserve bracht Loes Hassink aan de opslag voor DeVoKo. Amke Blokhuis doorzag een doortikbal van Rachel Feron en Laura Behrens scoorde, nadat Flamingo’s DeVoKo een puntje had gegeven via een technische fout. Het stond zomaar ineens weer 9-10.

In de periode die volgde tot 17-17 lag de foutenlast bij DeVoKo te hoog. Vier keer op rij scoorden ze voor de gasten, maar kregen een paar puntjes daarvoor retour en konden via een ace van Lotte Kuipers en een touché geslagen buitenaanval van Laura Behrens toch bijblijven. Steffi Janshen haalde de serve terug (17-18), Rachel Feron serveerde een ace, en nogmaals Steffi en Sharon sloegen Flamingo’s naar 17-21. DeVoKo kwam via Lotte Kuipers van 19-23 nog terug naar 21-23, op matchpoint bij 21-24 maakte een uitgeslagen bal een eind aan de set en de wedstrijd.

Team scores set 3:  Aanval 10/15, blok 1/1, aces 2/2, foutenlast 7/8.

DeVoKo had ten opzichte van de voorgaande wedstrijden de foutenlast beter onder controle, al waren de ketsers op de opslag van Flamingo’s en passes die te ver doorschoten aan het net, en zo een gemakkelijke prooi voor de Flamingo’s aanvalsters waren, aan de hoge kant. En de ploeg kwam aan het net duidelijk lengte en power tekort en kon dat niet met snelheid compenseren.devoko